En ritad diskett

Ta del av tidigare News of the day:

Arkiv med powerpoints

 

 

En grön pil som pekar nedåt

Ladda ner veckans powerpoint:

Tutankhamun Powerpoint

 

 

En egyptisk gravkammare med en kista som är formad som en person. Runt kistan står det statyer och bakom kistan står det en person med ficklampa och ser glad ut.
Nu kan alla som vill besöka Tutankhamuns grav.

Efter nio års renovering är till slut Tutankhamons grav öppen för allmänheten igen. Därför handlar Veckans fördjupning om vem den kända faraon var. Läs mer i barnens artikel.

För att underlätta grejandet i klassrummen har vi tagit fram bilder att använda samt länkar till källor. Vi har även tagit fram en Powerpoint som följer samma struktur som barnens fördjupningsartikel. Efter presentationen i klassrummet får barnen genom fördjupningsartikeln en möjlighet att repetera och befästa de nyvunna kunskaperna. Uppmuntra gärna barnen att dela med sig av sina nya kunskaper till föräldrar.

 

Varje vecka ger vi en ledtråd till Veckans fördjupning. Lös rebusen för att få reda på ledtråden:

 

 

 

 

Bilder till veckans fördjupning

 

En guldig staty av Tutankhamun. Han har skägg på hakan som är flätat och över hans hår ligger som en duk som också är randig av guld.

 

Flera stora pyramider står i en öken. Solen lyser starkt.

 

Ett rum fyllt med guldiga statyer, fina möbler och vaser.

 

En bild från gamla Egypten målad på en vägg. Den förställertre personen. En kung i mitten och två personer bredvid honom, en som håller upp en symbol mot hans ansikte och en med varghuvud som håller på hans axel.

 

2019-02-16

Fler Arkivet till News of the day – veckans fördjupningar