Reporterskola

VK: Aquarena – badhuset i Holmsund

Aquarena i Holmsund.

I Umeå län, Holmsund, finns ett ställe som heter Aquarena som sitter ihop med Storsjösimhall och en skola som heter Storsjöskolan. I det här reportaget får ni veta lite mer om badhuset.

Aquarena sitter ihop med Storsjösimhall som finns i Holmsund. Holmsund ligger cirka två mil från Umeå. Det tog två år att bygga Aquarena, som blev klart 2005. 

Det finns tre stycken rutschkanor, Space bowl, den röda rutschkanan och den oranga rutschkanan. Det finns även vattengymnastik, pensionärssim och simskola. Det kostar 60 kronor för barn som är mellan 1 och 17 år och för vuxna kostar det 80 kronor. Det finns även familjerabatt till upplevelsebadet. Priset för en vuxen och två barn är 140 kronor och två barn och två vuxna kostar 220 kr. 

Det finns även motionssim, en djungelpool och en 25 meter lång basäng som har sex banor. Kostnaden för enbart motionssim och djungelpool är 35 kronor för barn mellan 1 och 17 år och 50 kr för vuxna.

Elvaåriga Elias Cederlunds favoritrutschkana är ”Toaletten” eller Space bowl som den egentligen heter.

– Jag gillar Aquarena för att det är nära, berättar Elias.

Det går även att ha ett badkalas. Sen finns det också baddisco för alla i årskurs tre till sex.

I simhallen finns en krokodil som det sprutar vatten ut ur munnen på. Djungelpoolen har träd i plast som det kommer vatten ut ur. Det är också djur i plast som sprutar ut vatten. Storsjö har en maskot som heter Krocko, han är en krokodil. På fredag, lördag och söndag finns det en badtunna/bubbelpool.

Vi tycker att det är ett bra ställe som ni borde testa!

Text: Elian Björk och Jesper Huovinen, 5d, Storsjöskolan, Umeå
Foto: Elian Björk