Reporterskola

VK: Recension av Pig och det talande bajset

Emanuel har läst boken Pig och det talande bajset av Barbara Catchpole. ”Boken fick mig att tänka på när jag gick i trean för då gjorde jag en massa rackartyg”, säger Emanuel.

Pig och de talande bajset handlar om en person som heter Peter Ian Green och som kallas Pig. Han har fått ett talande bajs i present av sin pappa. Pig gjorde ett bus på skolan med bajset och en person blev sur över bajsbuset.

En dag förlorar Pig bajset och då blir han ledsen. Han går till en container och letar efter bajset. Han hittar bajset och både hans föräldrar och hans fröken blir arga på honom.

Pig och det talande bajset påminner inte om någon bok jag har läst förut. Boken utspelar sig i nutid och mest i en skola i Sverige, var i Sverige vet jag inte. Miljön i boken känns verklig men inte själva handlingen, för det finns inte talande bajs i verkligheten.

Huvudpersonen Peter Ian green är en glad och busig kille som är ungefär tio år. Pig är lite lik mig eftersom han är busig och glad som mig.

Boken är en humorbok. Det ser man på framsidan och på namnet ”Det talande bajset”. Boken riktar sig till barn och ungdomar eftersom den handlar om ett barn och bilderna verkar vara riktade till barn.

Jag tycker att boken var för kort men annars var den bra. Den var bra för att den var rolig och jag fnissade flera gånger när jag läste den. Ett boktips från mig till er om ni gillar korta och roliga böcker.

Text: Emanuel Axelsson, 5, Stöcke skola, Umeå

Bildtext: Pig och det talande bajset är fristående men den ingår i en serie och det är serien om P.I.G. Det är första gången som Emanuel läser en bok av författaren Barbara Catchpole.