Veckans boktips: Gruvan av Sara Lövestam

Två skuggor står framför en gruva

Gruvan är spännande bok från Sara Lövestam.

En favoritbok 2018!

 

Ellen är med sina retsamma syskon, sin pappa och pappans nya tjej i en sommarstuga på Utö. Hon hittar en dagbok i uthuset. Dagboken är skriven med en gammaldags, svårläst handstil, och Ellen gillar inte ens att läsa… Men hon är nyfiken och kämpar med boken och dess bokstäver. Vem är dagbokens författare Anton? När och hur levde han?
Ellen upptäcker ett olöst mysterium och vad är egentligen Utöskräcken?

 

För dig mellan 9-13 år.

En favoritbok 2018!

 

Ellen är med sina retsamma syskon, sin pappa och pappans nya tjej i en sommarstuga på Utö. Hon hittar en dagbok i uthuset. Dagboken är skriven med en gammaldags, svårläst handstil, och Ellen gillar inte ens att läsa… Men hon är nyfiken och kämpar med boken och dess bokstäver. Vem är dagbokens författare Anton? När och hur levde han?
Ellen upptäcker ett olöst mysterium och vad är egentligen Utöskräcken?

 

För dig mellan 9-13 år.