Veckans boktips: Lisen räddar ängen av Cecilia Sundh

Veckans boktips: lisen räddar ängen

Det är sommarlov och Lisen ska vara på fritids. Lisen tycker att det är toppen. Då kan hon vara mycket med bästisen Sami och dessutom brukar det hända spännande saker. Efter ett insektsbett vill inte Sami att det ska finnas några insekter; de är onödiga. Det tycker inte Lisen och deras fritidsledare Frida. Insekter behövs om det ska bli frukt och bär. Lisen förklarar att allt fler blommor och därmed insekter håller på att försvinna i naturen. Barnen bestämmer att de ska ha en äng utanför fritids. Men en vikarierande vaktmästare vill klippa deras äng…


Lättläst för blivande miljöhjältar från 6 år och uppåt.Boktips av Therèse Palmgren, Lindängenbiblioteket


Här kan du se en video med en annan bibliptekarie tipsa om boken :