En pojke i blåvitrandig tröja som håller fram en surfplatta som visar MiniBladets webbsida

Ge en gåva

 

VAR MED & STÖD BARNS LÄSUTVECKLING

Över 1 000 000  barn kan varje dag läsa MiniBladet. Här kan barnen läsa lokala nyheter från kommunen, nationella nyheter från Sverige och internationella nyheter från världen.

MiniBladet är en tidning för barn som ges ut i samarbete med dagstidningarna Sydsvenskan, Piteå-Tidning, Nya Wermlands-Tidningen, Eskilstuna-Kuriren, Strängnäs-Tidningen, Sörmlands Nyheter, Nya Lidköpings-Tidningen och Katrineholms-Kuriren.

 

Förutom världshändelser  ska det på varje lokal MiniBladetsajt  finnas mer lokalt innehåll som barnen är med och skapar genom Reporterskolan, där alla barn får möjligheten att bli minireporter.

 

Som privatperson kan du nu stötta Minibladet

Att stötta MiniBladet innebär att du bidrar till att fler barn får koll på vad som händer här hemma, men också ute i världen och samtidigt bidrar du till en ökad språk- och läsutveckling hos ALLA barn i Sverige.

 

Genom att stötta MiniBladet bidrar du till följande:MiniBladets pappersbilaga och webbsida

  • Nyheter för barn upp till 12 år
  • Tre språkliga nivåer
  • Anpassat för syn- och hörselskadade
  • Bra hjälpmedel för utrikesfödda och nyanlända
  • Helt gratis för barnen

 

MiniBladet startades av den sociala entreprenören Maria McShane läraren som brinner för läs- och språkutvecklingsfrågor och för att skapa möjligheter för ALLA barn. Läs mer på Lärarnas Tidning.

 

Alla gåvor samt medel från sponsorer i samband med synlighet på MiniBladet används direkt för att driva och utveckla barnens lokala nyhetssajter.

Vi stödjer barns läsutveckling! Stolt sponsor av MiniBladet.se

 

Tack för att du vill vara med och stötta MiniBladet!

Alla gåvor gör stor skillnad för MiniBladet.

Sätt in din gåva på  BG  744 – 9762

Du kan även Swisha en gåva till MiniBladet: 1232308815

Eller kontakta Maria McShane här.

 

 

Tillsammans för barns läsförståelse

MiniBladet är en viktig länk mellan barn, skolor, föräldrar,dagstidningar, sponsorer och närsamhället. Genom att samarbeta når vi många.

Skola: Nyhetsmaterial anpassat för barn. Individualisering. Extramaterial för lärare. Barn: Alla barn kan bli delaktiga utifrån sina förutsättningar. Föräldrar: Regelbundet stöd att hjälpa barnen i deras läsutveckling. Tidningar: Erbjuder lokala nyheter för morgondagens läsare. Samhälle: Delaktig i en lokal plattform för mångfald och demokrati. Sponsor: CSR - viktigt med barns läsutveckling och omvärldskunskap. Stor synlighet i tryckta och i digitala kanaler.

Bli sponsor!

 

Foto: TRAIMAK/Shutterstock.com, MiniBladet.se