Reporterskola

VK: Alvin recenserar Tom Gates bäst i klassen

Liz Pichon

Liz Pichon har skrivit boken Bäst i klassen.

Alvin har läst en bok som heter Tom Gates bäst i klassen. Boken är skriven av Liz Pichon. Alvin rekommenderar boken till alla som gillar roliga böcker.

 

Boken utspelar sig i en stad i USA i nutid. Den handlar mest om Tom och Derek. Läsaren får inte veta så mycket om hur de ser ut men Tom har svart hår och Derek har blont.

 

Tom är väldigt snäll och bra på att rita och fantisera om saker medan Derek är väldigt snäll men lite konstig. De spelar i sitt band Dogzombies tillsammans med Norman. Deras mål är att bli kända och deras idoler är bandet DUDE 3.

 

Boken handlar om att Tom ritar en rolig teckning av magister Fullerman som mobbaren Buster Jones får tag på. Tom måste på något sätt få tag på teckningen innan någon lärare får syn på den och han hamnar i ännu mer trubbel.

 

Författarens budskap är nog att allting kommer att lösa sig även om dåliga saker händer ibland.

 

Boken tillhör genren humor och det märks eftersom det är väldigt mycket skämt och roliga grejer i boken. Jag tycker att boken är väldigt bra och underhållande för jag känner igen mig lite i boken. Boken passar barn mellan 10 och 13 år.

 

Jag tycker att man ska läsa den här boken för att den är väldigt rolig, man känner igen sig i den och för att den är väldigt rolig.

 

Text: Alvin Brändström, klass 6, Stöcke skola, Umeå