Reporterskola

VK: Molly recenserar Varulvens hemlighet

Bokomslag och ett porträtt på Kristina Ohlsson

Foto: Thron Ullberg

Varulvens hemlighet av Kristina Ohlsson handlar om två barn som försöker stoppa en invasion av vattenulvar. Molly har läst boken och ger den ett toppbetyg.

 

Huvudpersonerna heter Herbert och Sally. Läsaren får inte veta riktigt hur de ser ut men jag skulle gissa att Herbert har brunt hårt och att han är kort. Jag tror att även Sally har brunt hårt och är kort. Sally och Herbert är väldigt modiga och nyfikna men de är samtidigt väldigt rädda av sig.

 

Huvudpersonerna försöker hitta nya ledtrådar för att kunna stoppa varulvarna från att ta över. Boken är väldigt spännande och lite läskigt. Den är läskig eftersom den handlar om varulvar som dödar. 

 

Boken utspelar sig i en stad som heter Eldsala och det är höstlov. Herbert och Sally får reda på att om man blir biten av en vattenulv så förvandlas man till en själv och man kan inte bli normal igen efteråt.

 

Jag tror att det kan vara så att författarens budskap kan vara att “det kan vara svårt att ta reda på sanningen men om man försöker så lyckas man”.

 

Jag tycker att boken är väldigt underhållande och att det händer mycket. Den är ju väldigt spännande så det gör boken väldigt bra.

 

Till sist så tycker jag att man ska läsa boken om man gillar böcker som är lite läskiga och spännande.  Om man hatar sådana böcker då ska man nog inte läsa den här boken.

 

Varulvens hemlighet får nästan full pott i betyg av mig för jag tycker att den var väldigt bra.

 

Text: Molly Isberg, klass 6, Stöcke skola, Umeå