Reporterskola

VK: Ta hand om ute-isarna!

Foto på någon som åker skridskor. Endast vader och skridskor syns.

Jag tycker inte att Umeå kommun tar hand om isarna som de ska. Det står på kommunens hemsida att isarna spolas om vädret tillåter, dock längst till vecka 10.

Ni som bor i Norrland vet att de nästan är som kallast vid februari-mars. Det skulle vara bra om kommunen istället tar bort isarna då de verkligen blir varmare, det vill säga i slutet av mars eller början av april.

Skridskor är väldigt roligt. Jag tycker att fler borde testa på olika skridskoaktiviteter. Det är både underhållande och bra för hälsan. Jag tror att alla håller med om att man ska satsa mer pengar på idrott och aktiviteter istället för att satsa allt på en sorts bro.

Det är många barn och vuxna som åker på isarna när de är skottade och nyspolade. Det här visar att fler skulle använda isarna om man tog hand om dem bättre. Jag anser att fler skulle börja med isaktiviteter om man satsade mer på isarna.

Som jag känner finns det fler aktiviteter på sommaren än på vintern. Vilket gör att barn är väldigt trötta och sega på vintern. Jag tror att betygen skulle höjas om fler barn gjorde fler aktiviteter, som till exempel att åka skridskor. Att åka skridskor är roligt, lärorikt och spännande. Därför skulle de va bra om man tog hand om isarna bättre!

Text: Tom, Östtegs skola, Umeå