Reporterskola

VK: ”Det är roligt och mysigt att arbeta med barn”

En barnhand som håller i en större hand.

Foto: Pixabay

 

I våras bytte Maja klassrummet mot förskolan. Under två dagar fick hon testa på att arbeta som förskollärare. Här är hennes berättelse.

 

Jag var på Stöcke förskola och avdelningen Bäret. Jag fick hjälpa till att underhålla barnen och leka med dem. Vi var där på skoltid för att få testa på att jobba och kanske prova på att jobba med vårt framtida yrke.

 

Mina handledare hette Vanja, Annelie, Carina och Jonas och de arbetar som fröknar på förskolan.  Deras arbetsuppgifter är att ta hand om småbarn och ge dem mat och underhålla dem.

 

Mina arbetsuppgifter under praktiken var att underhålla småbarnen, ge dem mat och hjälpa fröknarna.

 

För att arbeta med det här yrket behöver du kunna ta hand om barn och utbilda dig. Det som kan vara nackdelar med yrket är att det är väldigt slitsamt för kroppen, krångligt och man får väldigt ont i huvudet och man blir väldigt trött.

 

Det som är eller kan vara fördelar med yrket är att det är kul, lärorikt och det är väldigt bra för framtiden när man själv får barn.

 

Jag skulle själv kunna tänka mig att arbeta med det här yrket i framtiden eftersom jag tycker att det är roligt och mysigt att arbeta med barn.

 

Jag skulle också vilja berätta att barnen sa mitt namn så många gånger så jag tror jag fick världsrekord. Jag tyckte att det var lite tråkigt att praktiken bara var i två dagar för då hann jag inte riktigt komma in i jobbet och inte riktigt förstå hur det är att jobba där hela tiden.

 

Text: Maja, Stöcke skola, Umeå